Van A naar Barry

Reintegratie op grote hoogte

Solar Weekend Festival

Solar Weekend Festival in samen werking met van A naar Barry en Echt Werken Werkt

Solarweekend 2012, Een grandioos Succesverhaal!!!!
Dit jaar al voor de tweede keer verzorgt VanAnaarBarry de begeleiding van een groep uitkeringsgerechtigden die gaan helpen bij de opbouw van dit geweldige festival op en rondom de weerd binnen de gemeente Roermond.
Vorig jaar hebben we met de inzet van deze groep mensen kunnen proeven aan de organisatie van dit festival, waarna we dit jaar met een gedegen voorbereiding er een groot succes van hebben gemaakt.
Door een groep van 20 vrijwilligers te selecteren uit de bijstandspopulatie en die in te zetten op verschillende werkgebieden zoals beveiliging, Deco-team, Catering, Schoonmaak, steigerbouw en tentenbouw kregen we zodoende de mogelijkheid om deze groep mensen te leren kennen en hun motivatie te peilen. Het inzetten van deze mensen, rekening houdend met hun interesses en toekomstwensen op het gebied van werk, heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen.
Met slechts één afvaller hebben we een behoorlijke bijdrage kunnen leveren aan de op-en afbouw van dit evenement, dit naar ieders tevredenheid. De beloning van iedere vrijwilliger met twee weekendkaarten hebben de deelnemers dan ook meer dan verdiend.
Misschien nog belangrijker....door met die mensen in contact te komen en ze te peilen gedurende vijf volledige werkdagen heeft inmiddels(binnnen een maand na het festival)zijn vruchten afgeworpen.
Van de twintig kandidaten zijn er inmiddels 14 mensen of aan het werk, of een opleiding aan het volgen met uitzicht op een dienstverband bij een werkgever. Dat is dus een score van meer dan 50 % binnen een maand na het festival.
Met dank aan de medewerking van de consulten van de gemeente Roermond van het bijstandsteam en de goede samenwerking met de organisatie van Solar is het dit jaar een groot succes geworden en kunnen we weer vooruitkijken naar volgend jaar.
We gaan er natuurlijk voor om dit succes volgend jaar weer te overtreffen, hoewel we heel tevreden kunnen zijn over de bereikte resultaten.
In het filmpje Solar 2012, ook te zien via deze site, kunt U een overzicht zien van onze activiteiten.

Solar Weekend Festival - Van A naar Barry
Solar Weekend Festival - Van A naar Barry
Solar Weekend Festival - Van A naar Barry
Solar Weekend Festival - Van A naar Barry
Solar Weekend Festival - Van A naar Barry
Solar Weekend Festival - Van A naar Barry
Solar Weekend Festival - Van A naar Barry